Saturday, 18 January 2014

За всички вас, които летите

Когато преди повече от година отново бях на прага да стартирам блог, не знаех от къде да започна. Често ми се случва да искам да пиша, но всички „но-та“ да взимат превес.

В крайна сметка сега, след като се чувствам по-съзряла, реших да пиша за нещата, които ме вдъхновяват. Да, знам. Няма нищо по-естествено от това.

Живеейки в България, разбирам всички последствия, но истината е, че за изкуството няма граници. То е еднакво красиво навсякъде: добрият филм е известен навсякъде, добрата книга разсмива малки и големи, а добрият театър трогва всекиго. Спортът – за него все още не е измислена азбука.

В живота трябва да си упорит, защото само упоритите хора летят. И ако изкуството дава криле на един единствен човечец, на мен, то тогава най-малкото съм длъжна да го споделям.

Защото, в крайна сметка, гледката отгоре си струва, само ако е споделена...


2 comments:

  1. Добрата книга не винаги те разсмива. Може и да те натъжи, накара да помислиш и защо да няма азбука на спорта?

    ReplyDelete
  2. Защото думите не могат да опишат емоциите, които носи спорта, според мен. Колкото до книгата, изредила съм различните емоции с различните изкуства-не е задължително постоянно да е така, както и не е задължително добрият филм да е известен навсякъде...

    ReplyDelete

Designed By Seo Blogger Templates